Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive naar Chalkidiki

Chalkidiki is een Grieks schiereiland op 60 kilometer ten zuidoosten van Thessaloniki, bekend om zijn prachtige baaien, witte zandstranden en felblauwe wateren. Het schiereiland heeft een kustlijn van maar liefst 500 kilometer en strekt zich uit van de Golf van Thermaikos tot aan de Golf van Strymonikos. Verspreid over deze kustlijn, bijna allemaal aan een zandstrand, vindt je een aantal fantastische hotels en resorts voor een heerlijke all-inclusive vakantie. Chalkidiki wordt ook wel omgeschreven als een hand met drie vingers en bestaat in totaal dus uit 4 delen. De meest populaire delen van Chalkidiki zijn Kassandra en Sithoni, beide populair om hun witte zandstranden en felblauwe zee.

De bezienswaardigheden van Chalkidiki

Kassandra is het gedeelte van Chalkidiki waar je meer de drukte op kunt zoeken. Je vindt er een aantal prachtige Griekse dorpjes met gezellige barretjes, tavernes en zelfs hippe clubs. Naast de drukte kun je in Kassandra ook van de natuur genieten. Zo vindt je er het beschermde natuurgebied Mavrobara: een meer omringd met een pijnbomen bos en de leefomgeving van twee beschermde schildpadsoorten.
 
Sithonia is een wat rustiger schiereiland waar je vooral een rustige en relaxte sfeer zal ervaren. Dorpen en steden liggen hier wat verder van elkaar, maar een rit door de prachtige natuur maakt dat allemaal goed. Op Sithonia vindt je onder andere Mount Itamos. Niet de hoogste berg van Chalkidiki, maar het uitzicht over de drie kleinere schiereilanden is zeker de moeite waard. Mount Athos ligt op het derde schiereiland van Chalkidiki en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Naast prachtige natuur vindt je hier 20 oud Orthodoxe kloosters die tot op de dag van vandaag nog steeds bewoond worden door Monniken.
 
Griekenland is bekend om haar rijke historie en dat geldt ook zeker voor Chalkidiki. Bezoek bijvoorbeeld eens een van de eeuwen oude steden zoals Stagira: de geboorteplaats van filosoof Aristoteles. Maar ook de hoofdstad Poligyros, in het midden van Chalkidiki, mag je zeker niet vergeten. Heb je wat tijd over? Maak dan eens een excursie naar de Drenia eilanden en het eiland Ammouliani voor de kust van Athos. Vanuit de haven van Tripiti ben je binnen 20 minuten op een van deze kleine paradijsjes.

De beste reistijd voor een vakantie naar Chalkidiki

De zomerperiode begint in Chalkidiki vanaf eind april en loopt door tot eind oktober. In die periode heeft het zeewater een temperatuur van 18 tot 25 graden Celsius, perfect om in af te koelen op een hete zomerdag. In de zomer zijn er ongeveer 4 regenachtige dagen per maand. Van mei tot en met oktober bestaan er meer kansen op een bui.
 
Chalkidiki wordt door steeds meer mensen ontdekt en beschouwd als een prima alternatief op de drukkere Griekse eilanden. Je kunt er genieten van heerlijke natuur, historie en prachtige baaien. Overweeg Chalkidiki daarom zeker eens voor jouw aankomende all-inclusive vakantie.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze all-inclusive vakantie naar Chalkidiki? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again