Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive El Gouna

El Gouna sprong eind jaren tachtig als een oase uit de omliggende woestijnen en werd een van de beroemdste vakantieoorden van Egypte. Het ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van Hurghada, ongeveer 45 minuten met de taxi vanaf de luchthaven van Hurghada. In dit artikel lees je een aantal handige tips die je kunt doen in El Gouna om het beste uit je vakantie te halen.

Experttip

Anne - Product manager

Deze plaats is anders dan andere badplaatsen rondom de Rode Zee. Als je El Gouna binnen komt, zie je direct het verschil. Door de vele palmbomen en bloemen is het net of je een oase in de woestijn ontdekt. Deze badplaats wordt ook wel het Venetië van Egypte genoemd, El Gouna is gebouwd op vele kleine eilandjes die door bruggen met elkaar verbonden worden. De lokale bevolking is supervriendelijk. In het kleine centrum vind je alles voor een geslaagde vakantie. Natuurlijk mag de onderwatersport niet vergeten worden, aanbod genoeg.

Bezienswaardigheden El Gouna

Venetië van de Rode Zee
Het netwerk van kanalen en lagunes van El Gouna - het Venetië van de Rode Zee - zorgt voor een ruime keuze aan prachtige en mooi onderhouden stranden. Alle stranden van het resort zijn in particulier bezit en veel hotels hebben hun eigen stuk zand. Populaire opties zijn onder meer Marina Beach, de thuisbasis van Moods Restaurant & Beach Club, en Zeytuna Beach, dat op een privé-eiland ligt en per boot bereikbaar is.

Tamr Henna-plein
Het hart van het centrum van El Gouna is het populaire Tamr Henna-plein gelegen. Wandel langs palmbomen, winkels en cafés met zitplaatsen buiten. Geweldig als een plek om overdag te relaxen, nog leuker om’s avonds te ontdekken. Dan wordt het drukker met veel plaatsen die muziek of shows van tanoura-volksdansen aanbieden.

Ontdek de natuur
Wie dacht dat er buiten El Gouna niets meer te doen is, heeft het mis. Sterker nog, de natuur hier is minstens zo leuk om te ontdekken. Ondiepe riffen, diepe wanden en een keur aan scheepswrakken. El Gouna biedt een aantal fantastisch gevarieerde duiken. Afhankelijk van de locatiekeuze is er de kans om luipaardhaaien, schildpadden, dolfijnen en tonijn te spotten. Neem lessen om een PADI-gekwalificeerde duiker te worden, of huur gewoon een snorkel en duikbril om een hele nieuwe wereld te openen. Ten noorden van de hoofdstad en weg van de lagunes, zijn de stranden meer blootgesteld aan wind, waardoor ze ideaal zijn voor boardsporten. Surfen, kitesurfen en windsurfen zijn allemaal populair op Buzzha Beach en Mangroovy Beach.

Boek jouw all-inclusive El Gouna

Strand, cultuur en natuur, het is allemaal te vinden in en nabij El Gouna. Heerlijk wakker worden met het geluid van de golven? Genieten van mooie gerechten? En de nodige dosis vitamine D opdoen op je strandbedje of aan een prachtig zwembad? Geniet van een welverdiende all-inclusive El Gouna en ben van alle gemakken voorzien.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again