Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive naar Havana

Boek je een all-inclusive vakantie richting Cuba? Dan kun je onmogelijk voorbij hoofdstand Havana. Liefhebbers van oldtimers, voertuigen die in Amerika werden afgedankt, voelen er zich direct thuis. Sommigen werden in elkaar gezet met onderdelen van diverse merken. De prachtige, maar spijtig genoeg niet zo goed onderhouden architectuur, ontdek je op iedere straathoek. Dames met dikke sigaren, sfeermuziek en echt Havana Club Rum maken de sfeer compleet. Zijn typisch meeslepende muziek zorgt voor een bruisend nachtleven. Met zijn huisgemaakte rum en heerlijke Mojito is het goed verblijven in deze kleurrijke stad. Sinds Amerikanen weer richting Cuba reizen, veranderd de Cubaanse hoofdstad opvallend snel. Wil je de oorspronkelijke Havaanse sfeer opsnuiven. Twijfel dan niet langer, voor deze geschiedenis is.

Bezienswaardigheden Havana

Wil je het échte Cuba ontdekken? Dan dien je zeker naar het bruisende Plaza de la Catedral met een van de mooiste kathedralen van de hoofdstad. Rondom dit monumentale gebouw vind je altijd typische straatmuzikanten en zwoele dansers. Regelmatig worden er ook kleine, levendige markten georganiseerd. Dan kun je prachtige handgemaakte kunstwerken kopen voor een prikje. Kunstliefhebbers bezoeken er zeker de kunstgalerij gevestigd in Casa del Marques de Arcos en Casa de Lombillo, waarin het Museo de la Educación is ondergebracht. Het Museo de la Revolución is dan weer het voormalige paleis van de dictator Fulgencio Batista, waar het eenzijdige verhaal van de Cubaanse Revolutie wordt verteld. De Malécon is dé boulevard van Havana. Je maakt er heerlijke stadswandelingen, kunt er zelfs ongestoord een visje vangen of romantische momenten beleven. De Malecón slingert zich ruim acht kilometer langs de Havaanse kust. Dé blikvangers langs de kustlijn zijn het Castillo de la Real Fuerza en Castillo de San Salvador de la Punta. Bezoek de Malécon zeker ook bij ruig weer. Dan slaan de metershoge golven hoog boven de balustrades. Spectaculairder wordt het zeker niet. De Catedral de San Cristobal de la Habana, of de Rooms-Katholieke Kathedraal van de stad in het oude deel van Havana, is een barokke gebouw met twee immense klokkentorens. In de kathedraal zelf ontdek je de schilderijen van de Franse grootmeester Jean-Baptiste Vermay. Vele beroemde en invloedrijke personages uit de Havaanse geschiedenis liggen er begraven.

Klimaat Havana

Havana kent een typisch savanneklimaat, sterk beïnvloed van de zee. Van begin juni tot eind november is het risico op orkanen, met vaak veel neerslag, het grootst. De gemiddelde tempratuur bedraagt er 30 graden. Tijdens de zomermaanden zijn temperaturen van boven de 40 graden lang geen uitzondering. De zeewind zorgt dan wel voor enige koelte. De wintertemperatuur daalt tot iets onder het jaargemiddelde, dus zeker geschikt voor een strandvakantie in hartje winter. De beste reistijd voor Havana ligt tussen november t/m april. Ga niet in augustus en september naar Havana als je orkanen wilt vermijden.

Wat eten in Havanna?

Een typisch Cubaanse maaltijd bestaat bijna altijd uit rijst en (zwarte) bonen of rijst en vlees. Vooral wordt er varken en kip gegeten. Cubanen gebruiken verrassend weinig kruiden en specerijen, vooral knoflook, ui en peper. In sommige regio’s is kokos en kokosolie populair. Vis, schaal- en schelpdieren (vooral garnalen) eet je er heerlijk vers.

Ben jij geïnteresseerd in een all-inclusive vakantie naar Havana? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again