Servicecenter023 75219 20

✔ De leukste stedentrips

Een stedentrip is perfect wanneer je zin hebt in een kleine break. Struin door de straten en ontdek de mooiste plekjes van de stad! Van een romantisch weekend naar Parijs tot gezellig vriendenweekend naar Valencia. Liever een combi tussen stad én strand? Denk dan eens aan Barcelona, Marrakech of Dubai! 

Maak een heerlijke stedentrip naar een geliefde bestemming

Stedentrips zijn een heerlijke manier om het karakter van een stad te ontdekken. Een stedentrip duurt doorgaans slechts enkele dagen, waardoor het gemakkelijker te plannen is dan een lange vakantie. Zowel voor stellen als voor families met kinderen zijn stedentrips de ideale manier om even te ontsnappen uit de sleur van het dagelijks leven.

Maak een keuze uit het overweldigende aanbod

Bij FTI Reizen is er een overweldigend aanbod van geschikte bestemmingen voor een stedentrip beschikbaar. Hierdoor is er voor elke reiziger wel iets te vinden wat bij hem of haar past. Bij het maken van een keuze is het belangrijk om te bedenken welke activiteiten jullie leuk vinden. Voor families kan het verstandig zijn om een bestemming te selecteren waar veel attracties voor kleine kinderen te vinden zijn, terwijl het voor stelletjes een goede optie is om een romantische stad uit te zoeken, waar ze op de mooiste plekjes samen kunnen genieten van de ondergaande zon. Het aanbod van FTI Reizen is erop gericht om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor reizigers. Meestal is ontbijt inbegrepen bij het verblijf, waardoor vakantiegangers tijdens het verblijf optimaal kunnen ontspannen en niet na hoeven te denken over praktische zaken, zoals boodschappen. Lekker ontspannen ontbijten en de rest van de dag genieten van gemoedelijke restaurantjes in de stad!

De meest populaire bestemmingen

Er is een groot aantal aantrekkelijke bestemmingen voor een stedentrip te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Italiaanse hoofdstad Rome, waar het Colosseum en de Trevifontein te vinden zijn. Men kan hier bovendien genieten van de geweldige Italiaanse keuken. Het is ook een aanrader om lekker te gaan shoppen in Barcelona of om van de zon en historische bezienswaardigheden te genieten in Lissabon. Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een unieke stad waar aan de hand van indrukwekkende bezienswaardigheden de historie van deze plaats ontdekt kan worden. Tijdens een stedentrip naar Londen vinden jullie de kenmerkende rode telefooncellen, de Big Ben en natuurlijk de pubs, waar de typisch Engelse sfeer te vinden is. Een andere populaire bestemming voor een stedentrip is het veelzijdige Athene. In deze Griekse hoofdstad hebben jullie de gelegenheid om de ene dag te zonnebaden op het strand en de volgende dag prachtige bouwwerken uit de Oudheid te bewonderen.

Ontdek de voordelen van een stedentrip

Een stedentrip kent een groot aantal voordelen. Zo is het erg prettig dat er in een stad doorgaans veel bezienswaardigheden, winkels en musea op korte afstand van elkaar te vinden zijn. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat alle familieleden het helemaal met elkaar eens zijn over de dagplanning. Het is goed mogelijk om iedereen zijn eigen gang te laten gaan en om elkaar in de avonduren weer te ontmoeten bij dat ene gezellige restaurantje. Een ander belangrijk voordeel is dat een stedentrip prima in een weekendje in te passen is. Op deze manier hoeven jullie niet al maanden van tevoren de agenda's naast elkaar te leggen. Een stedentripje kan spontaan gepland worden, wat het plezier alleen maar groter maakt. Het is bovendien heerlijk om een paar dagen geen verplichtingen te hebben en alleen maar te genieten. Na een aantal heerlijke dagen, waarin jullie al het moois van de stad ontdekt hebben, keren jullie met een voldaan gevoel huiswaarts.

Een voordelige stedentrip

Ook qua kosten is het doorgaans voordelig om op een stedentrip te gaan. Doordat stedentrips over het algemeen slechts enkele dagen duren, geven jullie normaal gesproken minder geld uit dan tijdens een vakantie van een of meerdere weken. Dit zorgt ervoor dat jullie geld besparen op het verblijf en daardoor meer overhouden om te besteden aan leuke dingen tijdens de stedentrip. Bij de hotels aangeboden door FTI Reizen is meestal het ontbijt inbegrepen. Het is erg prettig om wakker te worden en meteen aan te kunnen schuiven voor een lekker ontbijtje.

Meer thema's